Печено пиле със сметана

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
45 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

485

icon

Протеини

66 г

icon

Мазнини

21 г

icon

Въглехидрати

6 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 средно голямо пиле
  • 30 г масло
  • 3 скилидки чесън
  • 1 пилешки бульон (разтворен в 200 мл топла вода)
  • 200 мл готварска сметана
  • черен пипер
  • сол
  • 200 г гъби, нарязани на парчета

 

Начин на приготвяне:

В тиган загрейте маслото и запържете пилето до златисто от всички страни.

Преместете в огнеупорна тенджера, поставете нарязаните на филийки скилидки чесън под бутчетата и крилцата, полейте с половината пилешки бульон, посолете, поръсете с черния пипер и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 1 час. Махнете капака и печете още 10-15 минути, докато се получи коричка.

В мазнината, в която сте запържили пилето, задушете гъбите. Изсипете останалия бульон и загрейте. Когато заври, изместете от котлона и оставете да поизстине, след което добавете с бъркане течната сметана.

Разделете пилето на порции, разпределете в чинии, залейте със сметановия сос и сервирайте.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече