Калории
485
Калории
485
Протеини
66 г
Мазнини
21 г
Въглехидрати
6 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В тиган загрейте маслото и запържете пилето до златисто от всички страни.
Преместете в огнеупорна тенджера, поставете нарязаните на филийки скилидки чесън под бутчетата и крилцата, полейте с половината пилешки бульон, посолете, поръсете с черния пипер и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса около 1 час. Махнете капака и печете още 10-15 минути, докато се получи коричка.
В мазнината, в която сте запържили пилето, задушете гъбите. Изсипете останалия бульон и загрейте. Когато заври, изместете от котлона и оставете да поизстине, след което добавете с бъркане течната сметана.
Разделете пилето на порции, разпределете в чинии, залейте със сметановия сос и сервирайте.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече