Пилешки крилца със сусамова коричка и див ориз

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресни пилешки крила

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

820

icon

Протеини

63 г

icon

Мазнини

30 г

icon

Въглехидрати

71 г

icon

Фибри

5 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 100 г сусамови семена
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 кг пилешки крила Градус
  • Сол
  • Черен пипер

 

За  ориза:

  • 300 г див ориз
  • 650 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. мирин
  • 1 с.л. оризов оцет 

 

За джинджифиловия дресинг:

  • 4 стръка пресен лук 
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • 2 с.л. ситно нарязан пресен кориандър
  • 1 ч.л. сол
  • 60 мл зехтин

 

За сервиране:

  • 150 г бланширан снежен грах
  • 1 авокадо
  • Пресен кориандър

 

Начин на приготвяне:

Полейте крилцата със зехтин. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте. 


Потопете крилцата в сусама, който сте сложили в голяма чиния, и притиснете добре, за да полепне по месото. Поставете крилцата в тава, покрита с хартия за печене. Напръскайте със спрей за готвене или полейте обилно със зехтин. Печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна. 

 

В купа смесете зехтина, джинджифила, кориандъра, нарязания на тънки колелца лук и солта. Разбъркайте добре. Оставете настрана, за да имат време вкусовете да се смесят. 

 

Сварете ориза с подсолена вода според указанията на опаковката. После го сложете в купа и оставете да се охлади. 

 

Към охладения ориз добавете мирин, оцет и супена лъжица от дресинга с джинджифил. 

 

В чинии за сервиране сложете от ориза. Отгоре поставете по 4 пилешки крилца, добавете снежен грах и резени авокадо, малко от джинджифиловия дресинг и листа пресен кориандър.
 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече