Пилешки крилца със сусамова коричка и див ориз
Пресни пилешки крила
Продукти:
- 100 г сусамови семена
- 1 с.л. зехтин
- 1 кг пилешки крила Градус
- Сол
- Черен пипер
За ориза:
- 300 г див ориз
- 650 мл вода
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. мирин
- 1 с.л. оризов оцет
За джинджифиловия дресинг:
- 4 стръка пресен лук
- 2 с.л. настърган джинджифил
- 2 с.л. ситно нарязан пресен кориандър
- 1 ч.л. сол
- 60 мл зехтин
За сервиране:
- 150 г бланширан снежен грах
- 1 авокадо
- Пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Полейте крилцата със зехтин. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.
Потопете крилцата в сусама, който сте сложили в голяма чиния, и притиснете добре, за да полепне по месото. Поставете крилцата в тава, покрита с хартия за печене. Напръскайте със спрей за готвене или полейте обилно със зехтин. Печете 30 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В купа смесете зехтина, джинджифила, кориандъра, нарязания на тънки колелца лук и солта. Разбъркайте добре. Оставете настрана, за да имат време вкусовете да се смесят.
Сварете ориза с подсолена вода според указанията на опаковката. После го сложете в купа и оставете да се охлади.
Към охладения ориз добавете мирин, оцет и супена лъжица от дресинга с джинджифил.
В чинии за сервиране сложете от ориза. Отгоре поставете по 4 пилешки крилца, добавете снежен грах и резени авокадо, малко от джинджифиловия дресинг и листа пресен кориандър.