Калории
691
Калории
691
Протеини
69 г
Мазнини
10 г
Въглехидрати
74 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Почистете, измийте и разрежете на парчета пилето, осолете, оваляйте в брашно и запържете в тиган със загрято олио. Отделете в чиния със салфетка.
Изсипете консервата с домати в тенджерка с малко загрята мазнина. Добавете нарязания на едро лук, скилидките чесън на филийки. Овкусете с черния пипер, солта, захарта, дафиновите листа и част от магданоза, нарязан на ситно. Най-отгоре поставете парчетата месо и оставете да къкри на слаб огън поне 40 мин, ако се наложи, доливейте по малко вода.
Изчистете, измийте и сварете в малка тенджерка ориза, но внимавайте да не се разкашка. Измийте сварения ориз с вода в гевгир и оставете да се отцеди. Нарежете останалия магданоз и смесете с ориза, посолете и разбъркайте.
Сервирайте в плитка чиния, като от ориза направете топки, по средата поставете парче пиле и залейте с доматения сос.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече