Пиле с ориз и доматен сос

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

691

icon

Протеини

69 г

icon

Мазнини

10 г

icon

Въглехидрати

74 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 средно голямо пиле
  • сол
  • брашно за овалване
  • 1 консерва белени домати
  • 2 глави кромид лук
  • 2–3 скилидки чесън
  • черен пипер
  • 1 ч.л. захар
  • 2 дафинови листа
  • 250 г ориз
  • 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Почистете, измийте и разрежете на парчета пилето, осолете, оваляйте в брашно и запържете в тиган със загрято олио. Отделете в чиния със салфетка.

Изсипете консервата с домати в тенджерка с малко загрята мазнина. Добавете нарязания на едро лук, скилидките чесън на филийки. Овкусете с черния пипер, солта, захарта, дафиновите листа и част от магданоза, нарязан на ситно. Най-отгоре поставете парчетата месо и оставете да къкри на слаб огън поне 40 мин, ако се наложи, доливейте по малко вода.

Изчистете, измийте и сварете в малка тенджерка ориза, но внимавайте да не се разкашка. Измийте сварения ориз с вода в гевгир и оставете да се отцеди. Нарежете останалия магданоз и смесете с ориза, посолете и разбъркайте.

Сервирайте в плитка чиния, като от ориза направете топки, по средата поставете парче пиле и залейте с доматения сос.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече