Калории
1004
Калории
1004
Протеини
54 г
Мазнини
72 г
Въглехидрати
39 г
Фибри
6 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Отделете горните и долни бутчета. Нарежете моркова на едри парчета, а обеления лук разрежете на четири. В дълбок съд поставете бутчетата, лука, моркова и дръжките на магданоза. Залейте с 1 л вода. Посолете и кипнете. Намалете котлона и гответе 30 минути.
Изрежете кората на хляба. Накиснете меката част в половината от млякото, а след това изстискайте добре.
Смелете ореховите ядки в кухненски блендер. Смесете ги с пасирания чесън и накиснатия хляб. Посолете и добавете червения и черен пипер и кориандъра. Прехвърлете сместа в касерола. Налейте останалото мляко и около 500 мл от пилешкия бульон. Сложете на котлона да заври и го оставете докато се сгъсти, като разбърквате периодично. После свалете съда от котлона.
Свареното пиле сложете в тава и печете 20 минути на 220 градуса.
В чиния за сервиране сложете от ореховия сос. Поръсете със ситно нарязан магданоз и отгоре поставете по едно долно и едно горно бутче. Поръсете и пилето с магданоз, добавете няколко цели орехови ядки и полейте със зехтин. Сервирайте топло.