Пилешки бутчета по черкезки

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

1004

icon

Протеини

54 г

icon

Мазнини

72 г

icon

Въглехидрати

39 г

icon

Фибри

6 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 пилешки бутчета Градус
  • 250 г орехови ядки
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • ¼ връзка магданоз
  • 5 филии стар хляб
  • 220 мл прясно мляко
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. кориандър
  • 3 ч.л. сол
  • 4 скилидки чесън

 

Начин на приготвяне:

Отделете горните и долни бутчета. Нарежете моркова на едри парчета, а обеления лук разрежете на четири. В дълбок съд поставете бутчетата, лука, моркова и дръжките на магданоза. Залейте с 1 л вода. Посолете и кипнете. Намалете котлона и гответе 30 минути.
Изрежете кората на хляба. Накиснете меката част в половината от млякото, а след това изстискайте добре.
Смелете ореховите ядки в кухненски блендер. Смесете ги с пасирания чесън и накиснатия хляб. Посолете и добавете червения и черен пипер и кориандъра. Прехвърлете сместа в касерола. Налейте останалото мляко и около 500 мл от пилешкия бульон. Сложете на котлона да заври и го оставете докато се сгъсти, като разбърквате периодично. После свалете съда от котлона.
Свареното пиле сложете в тава и печете 20 минути на 220 градуса.
В чиния за сервиране сложете от ореховия сос. Поръсете със ситно нарязан магданоз и отгоре поставете по едно долно и едно горно бутче. Поръсете и пилето с магданоз, добавете няколко цели орехови ядки и полейте със зехтин. Сервирайте топло.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече