Паста с пиле, доматен сос и маслини

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

704

icon

Протеини

44 г

icon

Мазнини

29 г

icon

Въглехидрати

68 г

icon

Фибри

10 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 300 г паста пене
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. риган
  • 2 скилидки пасиран чесън
  • 400 г домати от консерва
  • 100 г маслини каламата без костилка
  • 1 ½  с.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 150 г натрошено сирене
  • Пресен риган

 

Начин на приготвяне:

 

Разрежете пилешките гърди на две, за да получите 4 тънки котлета.
Поставете ги в тава за печене, полейте с 1 с.л. зехтин, посолете и подправете с черен пипер и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В касерола загрейте останалите 2 с.л. зехтин и запържете нарязания на кубчета лук за 4-5 минути, докато омекне. Добавете нарязания на филийки чесън, гответе 30 секунди и сложете доматите.

През това време сварете пастата.
Към голямо количество кипяща вода добавете солта и сварете пастата според инструкциите на опаковката.
Към соса прибавете маслините, сушения риган, сол и черен пипер.
Сложете отцедената паста в соса и разбъркайте.
Нарежете изпечените пилешки гърди на филийки.
В чиния за сервиране сложете от пастата, натрошете малко сирене и подредете отгоре пилешкото.
Полейте с малко зехтин и поръсете с листа пресен риган.

 

 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече