Калории
704
Калории
704
Протеини
44 г
Мазнини
29 г
Въглехидрати
68 г
Фибри
10 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Начин на приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на две, за да получите 4 тънки котлета.
Поставете ги в тава за печене, полейте с 1 с.л. зехтин, посолете и подправете с черен пипер и печете 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
В касерола загрейте останалите 2 с.л. зехтин и запържете нарязания на кубчета лук за 4-5 минути, докато омекне. Добавете нарязания на филийки чесън, гответе 30 секунди и сложете доматите.
През това време сварете пастата.
Към голямо количество кипяща вода добавете солта и сварете пастата според инструкциите на опаковката.
Към соса прибавете маслините, сушения риган, сол и черен пипер.
Сложете отцедената паста в соса и разбъркайте.
Нарежете изпечените пилешки гърди на филийки.
В чиния за сервиране сложете от пастата, натрошете малко сирене и подредете отгоре пилешкото.
Полейте с малко зехтин и поръсете с листа пресен риган.