Печено пиле с кисело мляко

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
70 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

928

icon

Протеини

71 г

icon

Мазнини

67 г

icon

Въглехидрати

9 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле Градус, около 1.5 кг
  • Сок и кора от 2 био лимона
  • 3 с.л. зехтин
  • 100 г разтопено масло
  • 100 мл вода
  • 500 г цедено кисело мляко
  • 3 яйца
  • Сол на вкус
  • Черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Настържете лимоновата кора на ситно. Сложете кората в кухината на пилето. Добавете сол и черен пипер. Разтъркайте добре. Изцедете сока на лимоните и намажете пилето отвън с него. Посолете и поръсете с черен пипер. Оставете в хладилник за 2-3 часа.
 

Полейте пилето с разтопеното и охладено масло. Налейте водата и печете 20 минути в загрята до 220 градуса фурна. Намалете градусите до 180 и печете още 35-40 минути. 
 

В купа смесете цеденото мляко, яйцата и 5 с.л. вода. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте.
 
Извадете пилето от фурната. Залейте го с млечната смес. Върнете във фурната. Печете още 15 минути, докато сосът се сгъсти. Готовото ястие поръсете със ситно нарязан магданоз. Поднесете с варен ориз.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече