Пиле по тракийски

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пържола от бутче без кожа

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
60 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

619

icon

Протеини

31 г

icon

Мазнини

42 г

icon

Въглехидрати

30 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 800 г обезкостени пилешки бутчета
  • 8 с.л. олио
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 стръка целина
  • 3 зелени чушки
  • 2 домата
  • 150 г ориз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1-2 люти чушки
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на порции и запържете в половината сгорещено олио до побеляване и изпаряване на водата.

Извадете и в същата мазнина прибавете последвателно лукът, морковите и целината, нарязани на кубчета.

Посолете и подправете с черен пипер. Задушете до омекване, за 5-6 минути, след което сложете доматите, нарязани на дребно и чушките. Поръсете с червения пипер и разбъркайте.

Прехвърлете сместа в тава, сложете пилешкото месо и налейте 350 мл гореща вода.

Сложеете нарязаните на парчета люти чушки и ориза. Разбъркайте добре, сложете отгоре останалите домати и печете 25 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Ако има нужда може да долеете още малко вода.

Поднесете със ситно нарязан магданоз.

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече