Пилешки дробчета с ориз на фурна

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пиле

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Продукти:

  • 500 г пилешки дробчета Градус
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 200 г ориз
  • 600 мл пилешки бульон
  • 2-3 скилидки чесън
  • 70 мл олио
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

Измитите дробчета нарежете на парчета с големината на хапка.

В дълбок съд загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука и морковите. Гответе 5-6 минути, докато зеленчуците омекнат, посолете и добавете чесъна. Гответе около минута и сложете ориза. Разбъркайте, за да се намасли добре и прибавете дробчетата. Налейте половината от бульона, посолете и подправете с черен пипер и гответе 4-5 минути.

Прехвърлете сместа в тава за печене и разпределете на равномерен пласт. Налейте останалия бульон и печете 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Сервирайте ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече