Пилешки дробчета с ориз на фурна
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пиле
40 минути
4 порции
Продукти:
- 500 г пилешки дробчета Градус
- 2 глави лук
- 1 морков
- 200 г ориз
- 600 мл пилешки бульон
- 2-3 скилидки чесън
- 70 мл олио
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен магданоз за сервиране
Начин на приготвяне:
Измитите дробчета нарежете на парчета с големината на хапка.
В дълбок съд загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука и морковите. Гответе 5-6 минути, докато зеленчуците омекнат, посолете и добавете чесъна. Гответе около минута и сложете ориза. Разбъркайте, за да се намасли добре и прибавете дробчетата. Налейте половината от бульона, посолете и подправете с черен пипер и гответе 4-5 минути.
Прехвърлете сместа в тава за печене и разпределете на равномерен пласт. Налейте останалия бульон и печете 45 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.
Сервирайте ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Затвори