Калории
593
Калории
593
Протеини
49 г
Мазнини
23 г
Въглехидрати
55 г
Фибри
12 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
В тенджера налейте 1 л студена вода и сложете солта, кардамона, канелата и черния пипер. Кипнете, разбъркайте и свалете съда от котлона.
Охладете за 10-15 минути и тогава добавете меда. Разбъркайте отново и охладете до стайна температура. Сложете пилето в голяма купа, залейте с марината и ако има нужда, добавете още вода, така че да покрие цялото пиле.
Покрийте с фолио и приберете в хладилник за 12 часа. Отцедете пилето от маринатата. За да стане още по-сочно пилето, то направете малки разрези на няколко места и вкарайте под кожата му бучки масло.
В купичка смесете кимиона, зехтина и пасирания чесън. Разбъркайте и натрийте пилето добре от всички страни. Сложете пилето в тава и печете в предварително загрята до 180 градуса фурна 45 минути до 1 час.
За да сте сигурни ,че пилето ще се сготви добре в областа на бутчетата, а подправките няма да изгорят, то първите 20 минути гответе под алуминиево фолио. В купа смесете всички продукти за винегрета за салатата и разбъркайте добре. Обелете портокалите и ги нарежете на колелца. Измийте репичките, нарежете и тях и сложете в купа. Добавете спанака и разбъркайте добре. Полейте с винегрета и отгоре поръсете с бадеми.