Калории
799
Калории
799
Протеини
68 г
Мазнини
37 г
Въглехидрати
48 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Оставете пилето за около час на стайна температура.
Нарежете тиквата на еднакви по големина парчета и я сложете в широк съд за печене.
Полейте с олиото, посолете и подправете с черен пипер. Добавете клонките мащерка, покрийте с капак и печете 30 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
В купичка смесете мекото масло, пипера, лимоновата кора и листенца мащерка. Посолете, подправете с черен пипер и разбъркайте добре.
Отделете гръбнака на пилето и разтворете на пеперуда. Намажете с овкусеното масло под кожата и посолете от всички страни.
Сложете в тава, полейте с олио и печете 45 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна.
Извадете тиквата от фурната и към нея добавете булгура, нарязаните магданоз и мащерка, лимоновата кора и маслото и разбъркайте добре.
Върнете във фурната за още 30 минути, без да покривате с капак.
Сервирайте пилето, разрязано на 2 или на 4 части, с тиквата и булгура. Към всяка порция добавете зърна нар.