Пилешки дробчета с пържени картофи

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешки дробчета

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

525

icon

Протеини

33 г

icon

Мазнини

42 г

icon

Въглехидрати

5 г

icon

Фибри

1 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 600 г пилешки дробчета
  • 2 с.л. зехтин
  • Сок от 2 лимона
  • 6-7 ленти бекон
  • 60 г масло
  • ½ връзка прясна мащерка
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • Сол
  • Черен пипер
  • Пържени картофи за сервиране

Начин на приготвяне:

Разрежете бекона на три по-къси ленти и нанижете по 3-4 дробчета на шиш, като редувате със сгънатите не две ленти бекон.
В тавичка сложете зехтина, сол и черен пипер, разбъркайте добре. Сложете шишчетата и развъртете в сместа, за да се намаслят от всички страни.
Изпечете в добре загрят грил тиган за 2-3 мниути от всяка страна.
Разтопете маслото и го смесете с лимоновия сок, листенца мащерка и чили на люспи. Горещите шишчета слагайте в соса и оставете там до момента на сервиране.
Поднесете с пържени картофи, прясна мещерка, соса с лимон и масло и свежи домати.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече