Пиле по дижонски

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
40 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

594

icon

Протеини

47 г

icon

Мазнини

41 г

icon

Въглехидрати

7 г

icon

Фибри

2 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 1 с.л. семена резене
  • 2 с. л. зехтин 
  • 8 долни пилешки бутчета 
  • Сол и прясно смлян пипер 
  • ½ глава лук 
  • 4 скилидки чесън
  • 350 мл пилешки бульон 
  • 2 с. л. едра горчица 
  • 80 г заквасена сметана 
  • 3-4 клонки пресен копър 
  • Хрупкав хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте голям тиган на средно силен и запечете семената резене за около 2 минути, докато освободят аромата си. 

Прехвърлете ги в хаван, оставете да се охладят и счукайте на едро. 

Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер и ги запържете от всички страни в сгорещения зехтин за около 10 минути на средно силен огън.

Добавете лука и гответе до омекване за 3-4 минути. 

Сложете нарязания на филийки чесън, разбъркайте и оставете за още минута. 

Налейте горещия бульон, сложете  счукания кориандър и покрийте съда с капак. 

Намалете котлона и гответе 15 минути. Извадете пилето в чиния и покрийте с фолио, за да остане топло. 

В купучка смесете горчицата, заквасената сметана  и ситно нарязания естрагон. 

Тази смес изсипете в тигана от пърженето, разбъркайте и оставете за 5 минути на котлона. 

Върнете пилето и разбъркайте, за да се покрие със соса. 

Сервирайте с хрупкав хляб. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече