Пиле по дижонски
Пресен пилешки долен бут
Необходими продукти:
- 1 с.л. семена резене
- 2 с. л. зехтин
- 8 долни пилешки бутчета
- Сол и прясно смлян пипер
- ½ глава лук
- 4 скилидки чесън
- 350 мл пилешки бульон
- 2 с. л. едра горчица
- 80 г заквасена сметана
- 3-4 клонки пресен копър
- Хрупкав хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте голям тиган на средно силен и запечете семената резене за около 2 минути, докато освободят аромата си.
Прехвърлете ги в хаван, оставете да се охладят и счукайте на едро.
Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер и ги запържете от всички страни в сгорещения зехтин за около 10 минути на средно силен огън.
Добавете лука и гответе до омекване за 3-4 минути.
Сложете нарязания на филийки чесън, разбъркайте и оставете за още минута.
Налейте горещия бульон, сложете счукания кориандър и покрийте съда с капак.
Намалете котлона и гответе 15 минути. Извадете пилето в чиния и покрийте с фолио, за да остане топло.
В купучка смесете горчицата, заквасената сметана и ситно нарязания естрагон.
Тази смес изсипете в тигана от пърженето, разбъркайте и оставете за 5 минути на котлона.
Върнете пилето и разбъркайте, за да се покрие със соса.
Сервирайте с хрупкав хляб.