Калории
738
Калории
738
Протеини
49 г
Мазнини
34 г
Въглехидрати
51 г
Фибри
1 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете пилешките гърди на парчета с големината на хапка и прехвърлете в купа. Посолете и поръсете с царевичното нишесте. Разбъркайте добре, за да може всяко парченце да се покрие с нишесте.
В купа счупете яйцата. Добавете брашното и бакпулвера. Разбийте добре до получаването на гладка смес. Към нея добавете пилешките хапки. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно с панировката.
В широк тиган загрейте олиото на висока температура. На два пъти изпържете пилешкото за 10-12 минути, докато стане златисто. Извадете в чиния и оставете настрана.
Намалете температурата и в тигана добавете сусамовото олио, настъргания джинджифил и нарязания на колелца зелен лук. Гответе около 2 минути.
Прибавете водата, оцета и захарта. Оставете сместа да заври.
Разбъркайте царевичното нишесте в соевия сос и налейте в тигана. Добавете соса от стриди и кетчупа. Разбъркайте. Гответе няколко минути, докато соса се сгъсти и стане лепкав.
Прибавете пилешките хапки и оставете на котлона, докато се затоплят. Разпределете в чинии за сервиране и всяка порция поръсете със сусам и нарязан на колелца пресен лук.