Пилето на генерал Тао

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
30 минути
4 порции

Продукти:

  • 700 г пилешки гърди Градус (4 броя)
  • 30 г царевично нишесте
  • 2 яйца
  • 60 г брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 100 мл олио
  • 1 ч.л. сол
     

За соса:

  • 2 с.л. сусамово олио
  • 2 с.л. настърган джинджифил
  • 2 стръка пресен лук
  • 100 мл вода
  • 50 мл бял винен оцет
  • 100 г захар
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. соев сос
  • 50 г сос от стриди
  • 60 г кетчуп
     

За сервиране:

  • Пресен лук
  • Сусам

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешките гърди на парчета с големината на хапка и прехвърлете в купа. Посолете и поръсете с царевичното нишесте. Разбъркайте добре, за да може всяко парченце да се покрие с нишесте. 

В купа счупете яйцата. Добавете брашното и бакпулвера. Разбийте добре до получаването на гладка смес. Към нея добавете пилешките хапки. Разбъркайте добре, за да се покрият равномерно с панировката.

В широк тиган загрейте олиото на висока температура. На два пъти изпържете пилешкото за 10-12 минути, докато стане златисто. Извадете в чиния и оставете настрана.
 
Намалете температурата и в тигана добавете сусамовото олио, настъргания джинджифил и нарязания на колелца зелен лук. Гответе около 2 минути.
Прибавете водата, оцета и захарта. Оставете сместа да заври.

Разбъркайте царевичното нишесте в соевия сос и налейте в тигана. Добавете соса от стриди и кетчупа. Разбъркайте. Гответе няколко минути, докато соса се сгъсти и стане лепкав.

Прибавете пилешките хапки и оставете на котлона, докато се затоплят. Разпределете в чинии за сервиране и всяка порция поръсете със сусам и нарязан на колелца пресен лук.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече