Пилешка кавърма с дюли
Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА
Прясно пилешко филе
55 минути
6 порции
Продукти:
- 600 г пилешки гърди Градус
- 200 г гъби
- 250 г дюли
- 3 глави червен лук
- 2 моркова
- 200 мл доматен сос
- 2 дафинови листа
- 2 червени люти чушки
- 1 червена чушка
- 1 жълта чушка
- 150 мл бяло вино
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. брашно
- 4 с.л. зехтин
- 3 клонки мащерка
- Пресен магданоз
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на хапки. Лютите чушки разрежете на две по дължина.
В широк съд загрейте зехтина. Добавете нарязания на полумесеци лук, нарязаните на ивици чушки и дюлите, нарязани на кубчета. Гответе 4-5 минути.
Прибавете морковите, едро нарязаните гъби и лютите чушки. Посолете, подправете с черен пипер и гответе още 5-6 минути.
Добавете пилето и нарязания на филийки чесън и гответе 5-6 минути, докато пилето побелее.
Сложете листенцата мащерка, дафиновия лист, доматения сос и виното. Оставете ястието на тих огън 25 минути, докато пилето се сготви.
Поръсете ястието с брашното и гответе още 2-3 минути, докато се сготви и соса се сгъсти.
Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте с препечен хляб.
Затвори