Калории
349
Калории
349
Протеини
27 г
Мазнини
15 г
Въглехидрати
23 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете пилешкото филе на хапки. Лютите чушки разрежете на две по дължина.
В широк съд загрейте зехтина. Добавете нарязания на полумесеци лук, нарязаните на ивици чушки и дюлите, нарязани на кубчета. Гответе 4-5 минути.
Прибавете морковите, едро нарязаните гъби и лютите чушки. Посолете, подправете с черен пипер и гответе още 5-6 минути.
Добавете пилето и нарязания на филийки чесън и гответе 5-6 минути, докато пилето побелее.
Сложете листенцата мащерка, дафиновия лист, доматения сос и виното. Оставете ястието на тих огън 25 минути, докато пилето се сготви.
Поръсете ястието с брашното и гответе още 2-3 минути, докато се сготви и соса се сгъсти.
Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте с препечен хляб.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече