Пилешка кавърма с дюли

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
55 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

349

icon

Протеини

27 г

icon

Мазнини

15 г

icon

Въглехидрати

23 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 600 г пилешки гърди Градус
  • 200 г гъби
  • 250 г дюли
  • 3 глави червен лук
  • 2 моркова
  • 200 мл доматен сос
  • 2 дафинови листа
  • 2 червени люти чушки
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 150 мл бяло вино
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. брашно
  • 4 с.л. зехтин
  • 3 клонки мащерка
  • Пресен магданоз
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на хапки. Лютите чушки разрежете на две по дължина. 
В широк съд загрейте зехтина. Добавете нарязания на полумесеци лук, нарязаните на ивици чушки и дюлите, нарязани на кубчета. Гответе 4-5 минути. 

Прибавете морковите, едро нарязаните гъби и лютите чушки. Посолете, подправете с черен пипер и гответе още 5-6 минути. 

Добавете пилето и нарязания на филийки чесън и гответе 5-6 минути, докато пилето побелее. 

Сложете листенцата мащерка, дафиновия лист, доматения сос и виното. Оставете ястието на тих огън 25 минути, докато пилето се сготви. 

Поръсете ястието с брашното и гответе още 2-3 минути, докато се сготви и соса се сгъсти. 
Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте с препечен хляб. 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече