Пиле лютика

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пастет от пилешко месо

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешко роле

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Замразени пилешки сърца

ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пилешки хапки пане

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
50 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

429

icon

Протеини

34 г

icon

Мазнини

23 г

icon

Въглехидрати

23 г

icon

Фибри

3 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе
  • 1 буркан печени червени чушки
  • 3-4  пукани люти чушки 
  • 800 г домати на кубчета от консерва
  • 1 голяма глава лук
  • водата от буркана с печени чушки (около 250 мл)
  • 3-4 скилидки чесън
  • 4-5 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 1 връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Лука на едри кубчета, чесъна на филийки, а чушките на ивички. 

В голям тиган загрейте олиото  и на 2-3 пъти запържете нарязаните парчета пилешкото филе. Овкусете със сол и черен пипер и гответе по 3-4 минути, докато пилето стане златисто. Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете лука до омекване.Сложете чесъна, разбъркайте и върнете месото в тигана.

Добавете чушките, доматите и налейте водата от буркана с чушки.

Прибавете полочината нарязан магданоз, лщтите чушки, разбъркайте добре и покрийте с капак. 

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30 минути. 

Махнете капака и печете още 20-30 минути.  

Извадете ястието от фурната, оставете да се охлади за 10 минути и поднесете поръсено с останалия магданоз. 

Ако са в сезон, може да ползвате пресни чушки, които да изпечете сами.  

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече