Пиле лютика
Прясно пилешко филе
Пастет от пилешко месо
Пилешко роле
Замразени пилешки сърца
Пилешки хапки пане
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 1 буркан печени червени чушки
- 3-4 пукани люти чушки
- 800 г домати на кубчета от консерва
- 1 голяма глава лук
- водата от буркана с печени чушки (около 250 мл)
- 3-4 скилидки чесън
- 4-5 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- 1 връзка пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете пилешкото филе на едри парчета. Лука на едри кубчета, чесъна на филийки, а чушките на ивички.
В голям тиган загрейте олиото и на 2-3 пъти запържете нарязаните парчета пилешкото филе. Овкусете със сол и черен пипер и гответе по 3-4 минути, докато пилето стане златисто. Извадете месото в чиния и в същата мазнина запържете лука до омекване.Сложете чесъна, разбъркайте и върнете месото в тигана.
Добавете чушките, доматите и налейте водата от буркана с чушки.
Прибавете полочината нарязан магданоз, лщтите чушки, разбъркайте добре и покрийте с капак.
Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 30 минути.
Махнете капака и печете още 20-30 минути.
Извадете ястието от фурната, оставете да се охлади за 10 минути и поднесете поръсено с останалия магданоз.
Ако са в сезон, може да ползвате пресни чушки, които да изпечете сами.