Калории
639
Калории
639
Протеини
65 г
Мазнини
35 г
Въглехидрати
15 г
Фибри
5 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Нарежете розмарина на ситно. В купичка смесете мекото масло с розмарина, 1 ч.л. сол и червения пипер и разбъркайте добре. Повдигнете кожата и разнесете 2/3 от маслото. С останалото намажете пилето отвън. Посолете пилето отвътре и подправете с черен пипер. Завържете краката с конец и посолете отвън с останалата сол. Печете 40 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Докато се пече, пригответе чушките. Почистете от семената и дръжките и сложете в тава или голяма купа. Отрежете около 1/3 от главите чесън.
Полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Добавете останалите клонки накъсан розмарин и разбъркайте добре.
Извадете тавата от фурната добавете овкусените чушки и главите чесън. Намалете градусите на 200 и печете още 30 минути.
Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.
Съгласен съм Научи повече