Печено пиле с чушки, чесън и билки

Назад
Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
85 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

639

icon

Протеини

65 г

icon

Мазнини

35 г

icon

Въглехидрати

15 г

icon

Фибри

5 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 1 пиле Градус (около 1,5 кг)
  • 1 кг цветни чушки
  • 50 г меко масло
  • 1 ½ ч.л. едър червен пипер
  • 2 стръка розмарин
  • 3 глави чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарежете розмарина на ситно. В купичка смесете мекото масло с розмарина, 1 ч.л. сол и червения пипер и разбъркайте добре. Повдигнете кожата и разнесете 2/3 от маслото. С останалото намажете пилето отвън. Посолете пилето отвътре и подправете с черен пипер. Завържете краката с конец  и посолете отвън с останалата сол. Печете 40 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Докато се пече, пригответе чушките. Почистете от семената и дръжките и сложете в тава или голяма купа. Отрежете около 1/3 от главите чесън.
Полейте със зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Добавете останалите клонки накъсан розмарин и разбъркайте добре.
Извадете тавата от фурната добавете овкусените чушки и главите чесън. Намалете градусите на 200 и печете още 30 минути. 

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече