Калории
539
Калории
539
Протеини
28 г
Мазнини
35 г
Въглехидрати
26 г
Фибри
4 г
Приблизителни стойности, базирани на една порция.
Посолете пилешките бутчета и ги подправете с черен пипер.
В широк съд загрейте зехтина. Запържете бутчетата от всички страни за 10-12 минути, докато станат златисти, като обръщате периодично. Извадете в чиния и оставете настрана.
В същия съд добавете брашното и разбъркайте. Гответе 2 минути. Налейте виното и разбъркайте отново. Гответе, докато алкохолът се изпари – около 2-3 минути.
Налейте водата. Добавете измитите пресни картофи и нарязаните на колелца моркови. Прибавете нарязания на филийки чесън и разбъркайте. Върнете бутчетата в съда и поръсете с мащерката. Покрийте с капак и оставете ястието да заври. Намалете котлона и гответе 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.
Добавете нарязаните на дебели филийки гъби. Посолете и подправете с черен пипер.
Сложете граха и гответе още 10 минути.
Сложете зеленчуците и соса в плато за сервиране, отгоре подредете бутчетата и поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.