Задушени пилешки бутчета със зеленчуци

Назад
Видео
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Пресен пилешки долен бут

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
70 минути
6 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

539

icon

Протеини

28 г

icon

Мазнини

35 г

icon

Въглехидрати

26 г

icon

Фибри

4 г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти:

  • 4 с.л. зехтин
  • 8 долни пилешки бутчета Градус
  • 3 с.л. брашно
  • 150 мл бяло вино
  • 500 г пресни картофи
  • 3 моркова
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 ч.л. сушена мащерка
  • 200 мл вода
  • 200 г гъби
  • 200 г замразен грах
  • 4-5 клонки пресен магданоз
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Посолете пилешките бутчета и ги подправете с черен пипер.
 
В широк съд загрейте зехтина. Запържете бутчетата от всички страни за 10-12 минути, докато станат златисти, като обръщате периодично. Извадете в чиния и оставете настрана.

В същия съд добавете брашното и разбъркайте. Гответе 2 минути. Налейте виното и разбъркайте отново. Гответе, докато алкохолът се изпари – около 2-3 минути.

Налейте водата. Добавете измитите пресни картофи и нарязаните на колелца моркови.  Прибавете нарязания на филийки чесън и разбъркайте. Върнете бутчетата в съда и поръсете с мащерката. Покрийте с капак и оставете ястието да заври. Намалете котлона и гответе 20-25 минути, докато зеленчуците омекнат.

Добавете нарязаните на дебели филийки гъби. Посолете и подправете с черен пипер.
Сложете граха и гответе още 10 минути.

Сложете зеленчуците и соса в плато за сервиране, отгоре подредете бутчетата и поръсете ястието със ситно нарязан магданоз.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече