Хрупкаво пиле с пармезан

Назад
ПРОДУКТ ЗА РЕЦЕПТАТА

Прясно пилешко филе

Рецептата е лесна Рецептата не е трудна Рецептата е трудна
20 минути
4 порции

Хранителни стойности

icon

Калории

443

icon

Протеини

39 г

icon

Мазнини

24 г

icon

Въглехидрати

15 г

icon

Фибри

г

Приблизителни стойности, базирани на една порция.

Продукти за 4 порции:

  • 500 г пилешки гърди ( 500 г )
  • 1 яйце
  • 1 скилидка чесън
  • 80 г галета панко
  • 60 г пармезан
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л.черен пипер
  • 3-4 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на две по дължина, сложете между 2 листа фолио за свежо съхранение и начукайте с гладката страна на чук за месо.
В купичка разбийте яйцето, посолете, подправете с черен пипер и сложете пасираният чесън.
В друга сложете галетата и настъргания пармезан и разбъркайте добре.
Потапяйте пилешкото първо в яйцето, а след това в галетата и притиснете добре, за да полепне панировката по месото.
В тиган сгорещете 1-2 с.л. зехтин на средно висока температура и изпържете месото на два пъти за по 2-3 минути от всяка страна.
Поднесете горещо с картофено пюре и салата.

 

Сайтът използва “бисквитки” (cookies) за по-голямо удобство на нашите потребители.

Съгласен съм Научи повече